Державна установа "Науково-дослідний інститут психіатрії Міністерства охорони здоров'я України"

 

Проект ParentsMedGuide – збірник корисних джерел інформації для батьків

 

Шановні колеги!

При високій поінформованості дитячих психіатрів щодо клініки різних розладів психіки та поведінки у дітей, великому особистому досвіді застосування різних лікарських засобів та психотерапевтичних методів вони часто недостатньо поінформовані щодо міжнародних протоколів лікування та рекомендацій FDA (Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів). В Україні широко розповсюджене призначення лікарських засобів, психотерапевтичних та апаратних утручань, що не спираються на принципи наукової доказовості. Пацієнти та їхні батьки часто змушені задовольнятися рекламною інформацією, яку отримують переважно з засобів масової інформації, вони не мають доступу до результатів клінічних досліджень, не інформовані в клінічних питаннях. Тим часом, батьки дітей з розладами психіки та поведінки відповідно до чинного законодавства дають згоду на застосування того чи іншого лікарського засобу, беруть участь в лікувальному процесі, проводячи реабілітаційні та психотерапевтичні втручання.

Асоціація психіатрів України та відділ психічних розладів дітей та підлітків ДУ "Науково-дослідний інститут психіатрії МОЗ України" радять батькам користуватися джерелами інформації, створеними спеціально для них і доступних на сайті ParentsMedGuide (http://www.parentsmedguide.org/), який керується  Американською психіатричною асоціацією (APA) та Американською академією дитячої та підліткової психіатрії (AACAP).

Асоціація психіатрів України та відділ психічних розладів дітей та підлітків ДУ "Науково-дослідний інститут психіатрії МОЗ України" працює над редакцією рекомендацій українською мовою.

Інформація, що міститься в цих посібниках,  не є альтернативою професійній медичній консультації. Всі рішення стосовно клінічної допомоги повинні прийматися за погодженням з дитячим лікарем.

Фармацевтичне фінансування при підготовці та підтримці цих посібників і веб-сайту не використовувалось.

 

 

Міністерство охорони здоров’я України

 

Національна академія медичних наук України

 

Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України

 

 

вул. Кирилівська, 103, корпус 12, м. Київ, 04080

+380 44 468-3215

ndips@ukr.net

 

(C) 2019 Державна установа  "Науково-дослідний інститут психіатрії Міністерства охорони здоров'я України"

Усі права на матеріали, розміщені на сайті, охороняються відповідно до законодавства України

 

 


За весь час :

Унікальні користувачі:


@